Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag: ”Fra angst til livsmod. Om Jakob Knudsens roman Angst og Mod” ved Kristine Ravn - AFLYST

Onsdag d. 24. februar 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Kristine Ravn
fri entre

Valgmenighedspræsten og digteren Jakob Knudsen (1858-1917) er i dag mest kendt for sine to salmer Se, nu stiger solen og Tunge, mørke natteskyer. Men i sin levetid var Knudsen en uhyre udbredt romanforfatter, som både blev læst af såkaldt almindelige mennesker og var på tale til Nobelprisen i litteratur. Jakob Knudsen var også en mand, som livet igennem gjorde sig erfaringer med angst og bearbejdede angsten i sine romaner. Mest udtalt i det store tobindsværk om kirkens reformator Martin Luther, Angst og Mod. Foredraget vil med udgangspunkt i Jakob Knudsens eget liv belyse, hvordan Knudsen i sin store historiske roman beskriver vejen fra angst til livsmod.

Kristine Ravn er sognepræst i Blovstrød. Hun har blandt andet udgivet en bog om Søren Kierkegaard og er medudgiver af ”Jordens grøde og himlens væde – læsninger og perspektiver i Jakob Knudsens forfatterskab” (2014).

TILMELD DIG HER

Ophavsret: