Begivenheden har allerede fundet sted.

Stillegudstjeneste

Onsdag d. 13. oktober 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Kirsten Weile

Kirsten Weile fortæller lidt om stillegudstjenester
Du har i nu en del år indbudt til stillegudstjenester i kirken i årets mørke tid; hvorfor nu det?  Jeg tror det er fordi kristendommens budskab i al sin enkelhed handler om at finde lys i mørket. Vi trænger sådan til lyset – og især når vi rammes af det tunge mørke som ’de mørke måneder’ byder os. Advent betyder også at vente,  vente på Herrens komme indtil jul, og det er smukt at sidde i mørket og vente på  lyset – ganske som man holdt mørkning før i tiden i eftermiddagens sidste lys, så samledes man i det tussende mørke omkring et enkelt stearinlys.   Hvordan adskiller en stillegudstjeneste sig fra andre gudstjenester  Den væsentligste forskel er stearinlys! Kirken er kun, næsten kun , oplyst ved stearinlys – og det klæ’r vores enkle kirke! Det er så smukt at sidde i stilhed, for det er der også, og bare se på lysene. Og det ærgrer mig altid, når vi skal synge og vi bliver nødt til at tænde lyset….! Stillegudstjenesten er i øvrigt også meget kortere end andre gudstjenester.

Vær velkommen, velkommen til at fejre lyset - og mørket! For det er kun i mørket at man virkelig kan se stjernerne …..
Alle er velkomne!